Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 12 feb 2016 / 08:41 uur

Op Valentijn verwekte baby heeft hart op gezicht

Het is bijna Valentijnsdag; de dag van de liefde. Voor Jade Sparham (20) en Liam Scaife (21) is het een extra bijzondere dag; zij verwekten hun baby namelijk op Valentijnsdag en hun dochtertje kwam met een wel heel bijzondere ‘moedervlek’ ter wereld.

Vlek

Het stel uit Lincolnshire kreeg in november vorig jaar hun eerste kindje. Inmiddels is Poppy-Rae twaalf weken oud. Al snel na de geboorte bleek de pasgeborene een heel bijzondere plek op haar voorhoofd te hebben, in de vorm van een hart.

Toch maakte Jade zich in eerste instantie wel zorgen om de aparte plek. Ze ging naar de huisarts, die haar verzekerde dat er niets aan de hand was en dat het gewoon een moedervlek was. Of nouja, gewoon, de vorm is natuurlijk wel heel bijzonder: „Ik kon het niet geloven toen ik een hartje op haar hoofd zag, vooral omdat we hadden uitgerekend dat we haar op Valentijnsdag verwekt moeten hebben”, aldus de trotse moeder.

Voor Jade en Liam zal Valentijnsdag dan ook nooit meer hetzelfde zijn: „Poppy-Rae is onze cupidobaby. Liam en ik krijgen er geen genoeg van haar kusjes te geven op haar lieve koppie.”

Uniek

Al een paar uur na de geboorte van Poppy-Rae ontdekten de ouders een rode vlek op haar voorhoofd. De artsen stelden dat het door de druk was gekomen en dat het binnen een paar uur weg zou zijn. Twee dagen later vormde zich echter een roze-kleurige moedervlek in de vorm van een hart: „Eerst vreesden we dat ze later gepest zou worden of dat ze moeite zou hebben met het vinden van een vriendje. Maar nu realiseren we ons dat dit haar uniek maakt. Als Liam en ik nu ruzie hebben of het niet eens zijn, hoeven we alleen naar Poppy te kijken en dan weten we weer hoeveel we van elkaar houden.”

De kans bestaat overigens dat het hartje ooit wel van het hoofd van Poppy verdwijnt. Volgens de artsen verdwijnen zulke vlekken doorgaans rond het vierde of vijfde levensjaar, maar soms blijft het langer zichtbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op Valentijn verwekte baby heeft hart op gezicht
Sluiten