Metro
Metro Good vibes 25 feb 2016 / 22:11 uur

Op dit tijdstip moet je je grote boodschap doen

Het is vrij duidelijk dat het doen van een grote boodschap van belang is voor je gezondheid. Maar wat is nu werkelijk het beste moment van de dag om een uitgebreid bezoek te brengen aan het kleinste kamertje? Wij hebben het antwoord voor je.

Volgens arts Kenneth Koch kun je het beste om 8 uur ’s ochtends poepen. „Voor het overgrote deel van de mensen is dit het beste tijdstip”, aldus het hoofd van de afdeling gastro-enterologie van het Wake Forest Baptist Medical Center in North Carolina. Terwijl je slaapt, verwerken je dunne en dikke darm het voedsel dat je die avond daarvoor hebt gegeten. „Binnen dertig minuten na het ontwaken, brengen de meeste mensen een bezoek aan het toilet”, aldus de arts tegen Women’s Health.

Regelmaat

Bovendien houden je darmen van een ritme. Zo zou het overslaan van je dagelijkse kopje koffie er voor kunnen zorgen dat je niet naar het toilet kan. Als je je verslaapt en even niet rustig kunt gaan zitten, kan je darmstelsel ook in de war raken.

Regelmaat is dan ook uiterst belangrijk. Je moet er achter zien te komen wat voor jou het beste werkt en dit dagelijks herhalen. Eén tot drie keer per dag uitgebreid naar het toilet is compleet normaal.

Reageer op artikel:
Op dit tijdstip moet je je grote boodschap doen
Sluiten