Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 10 feb 2016 / 16:24 uur

Oorpijn? Warme sok met zout is de oplossing

Het weer schiet van hot naar her, zo sneeuwt het en zo is het bijna lente… Veel mensen kunnen hier niet tegen en krijgen last van een verkoudheid of griep. Daar komt ook vaak genoeg oorpijn of zelfs een heuse oorinfectie bij kijken.

Iedereen die wel eens oorpijn heeft gehad, zal zich erin herkennen dat dit een van de meest irritante pijntjes is. Dus tijd om er vanaf te komen! Dat kan met een heel simpel trucje en met spulletjes die je waarschijnlijk wel in huis hebt.

Do it yourself

Je hebt namelijk alleen een (100% katoenen) sok nodig en zeezout. Oké, ook een pan en een fornuis. Het zou een magisch wondermiddel zijn: je doet een ruime hoeveelheid zout in de sok, je vult ongeveer het gedeelte van je voet voor de helft, knoopt de sok dicht en verwarmt dit geheel. Dat verwarmen doe je in een pan op middelhoog vuur en ongeveer zes minuten per kant. Tot al het zout warm is.

Gewoon keukenzout helpt niet, omdat dit door de sok naar buiten verdwijnt. Als de sok eenmaal warm is leg je hem over je oor. Let er hierbij goed op dat hij rust op het gedeelte achter je kaak. Het zout zou er nu voor zorgen dat de pijn weggaat en ‘zuigt’ de giftige stoffen en het overtollige vocht uit je oor.

Je kunt de sok meerdere malen gebruiken, maar natuurlijk niet als hij te vies wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oorpijn? Warme sok met zout is de oplossing
Sluiten