Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 24 feb 2016 / 20:13 uur

Online bingomaatje blijkt 35 jaar lang gezochte zus

Twee bingomaatjes kunnen hun geluk niet op nadat ze hadden ontdekt dat hun perfecte samenwerking ergens vandaan komt: ze zijn zussen! En wat het extra bijzonder maakt: Elaine Walker was al 35 jaar op zoek naar haar vermiste zus, tegen wie ze acht jaar lang bingo gespeeld blijkt te hebben.

Elaine is 59 en haar zus Jackie Green 65. Jackie is jaren ‘vermist’ geweest, maar hun gezamenlijke liefde voor bingo heeft de zussen weer bij elkaar gebracht. De twee hadden geen idee dat ze zussen waren, tot Elaine besloot een detective in te huren om haar vermiste zus op te sporen.

De onderzoeker gaf haar de naam Jackie Green en de vrouw zocht die naam op Facebook op. Elaine vertelt aan The Sun: „Toen ik op Jackies profiel klikte, zag ik dat we heel veel gemeenschappelijke vrienden hadden van de bingowebsite. Ik stuurde haar een berichtje, dat ik op zoek was naar mijn zus en ik gaf haar de namen van mijn biologische ouders.”

Jackie reageerde verbaasd en bevestigde dat de twee dezelfde moeder hebben. „Het was een heel emotioneel moment voor ons allebei. We wisselden telefoonnummers uit en bleven maar praten.”

Het was voor de twee bizar dat ze elkaar eigenlijk al die tijd kenden, maar niet wisten wie de ander was. „Het is zo toevallig dat we denken dat het het lot was, het had zo moeten zijn.”

Gescheiden

De zusjes zijn van elkaar gescheiden toen Elaine nog een baby was. Zij groeide op in Billingham terwijl Jackie zo’n 465 kilometer verderop bij haar vader ging wonen in Londen. Elaine wist niet eens dat ze een zus was, totdat ze 25 jaar oud werd.

Na die ontdekking begon ze haar meteen te zoeken, en dat is na al die jaren toch mooi gelukt! Jackie is blij dat haar zus haar gevonden heeft: „Elaine en ik zijn zo close nu, ik wou dat ik jaren geleden al van haar gehoord had.”

BingoPort

Een woordvoerder van BingoPort zegt: „We weten dat er veel geweldige vriendschappen ontstaan door een gemeenschappelijke liefde voor bingo, maar dit is verreweg de beste prijs die de site ooit heeft gewonnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Online bingomaatje blijkt 35 jaar lang gezochte zus
Sluiten