Remco Visser
Remco Visser Good vibes 1 feb 2016 / 19:07 uur

Onderzoekers ontdekken spin met stijve

In Myanmar hebben wetenschappers een prehistorische spin met een erectie ontdekt in een stuk barnsteen. Het opgewonden beestje is naar schatting zo’n 99 miljoen jaar oud, zo melden Duitse en Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Natürwissenschaften.

Het gaat om een hooiwagen op het punt stond een nummertje te maken met een andere hooiwagen. Op het moment supreme werd het koppeltje echter gevangen in barnsteen, een fossiele hars. Net op dat moment had de ene spin een erectie. Dit tot tegenstelling tot de meeste spinachtigen, die een uitschuifbare penis binnenin hun lichaam hebben.

De vondst van de spinachtigen leidt tot nieuwe inzichten in hun evolutie, aldus de onderzoekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoekers ontdekken spin met stijve
Sluiten