Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 5 feb 2016

Oeps! Agent bestelt coke bij gezochte dealer

Een agent uit Antwerpen moet in het vervolg iets subtieler zijn cocaïnevoorraad aanvullen. Hij belde namelijk met een dealer die flink onder de loep lag in een Belgisch onderzoek naar cocaïnehandel. Net op dat moment werd de agent afgeluisterd en herkenden zijn collega’s zijn stem. Niet vreemd: de cokekoper was namelijk een collega-speurder, meldt Nieuwsblad.be.

De recherche van Antwerpen werkte al een tijdje aan de cocaïnezaak. Daarbij werden onder andere telefoongesprekken van vermoedelijke kopstukken afgeluisterd om erachter te komen hoe de bende in elkaar stak. Tijdens het beluisteren van de tapes, hoorde de politie ineens de stem van één van de collega’s. Om een bestelling te doen.

Verslaafd

De recherche wist niet dat de collega verslaafd was aan het witte poeder. De grote bazen werden op de hoogte gebracht en een onderzoek kwam van de grond. Uiteindelijk is de agent drie maanden geschorst op verdenking van drugsgebruik. Hij heeft niets met de activiteiten van de bende te maken.

De man riskeert naast een schorsing ook gerechtelijk te worden vervolgd. Hij heeft intussen professionele hulp gezocht om van zijn verslaving af te geraken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oeps! Agent bestelt coke bij gezochte dealer
Sluiten