Sophie van Oostvoorn
Sophie van Oostvoorn Good vibes 16 feb 2016 / 20:03 uur

Nextdoor: sociaal platform voor de buurt

Nextdoor, een soort Facebook voor je buren, is nu ook beschikbaar in Nederland. Met het sociale platform kunnen buren makkelijk contact houden, maar elkaar ook waarschuwen als ze iets verdachts zien.

In Amerika maken al duizenden buurten gebruik van de website en het doel is om met technologie veiligere buurten te creëren. In een besloten omgeving kunnen buurtbewoners met elkaar communiceren, want dat is wat de al bestaande social media over het hoofd zien volgens de makers: de buurt.

Alleen jouw buurt

De bewoners kunnen privé met elkaar communiceren: de inhoud van de berichtjes die gedeeld worden zijn alleen te zien voor de mensen uit jouw buurt. Nederland is het eerste land na de VS waar de website en de app beschikbaar worden. Binnenkort wordt het platform ook in Groot-Brittannië gelanceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nextdoor: sociaal platform voor de buurt
Sluiten