Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 16 feb 2016 / 13:00 uur

Nederland smokkelt 160 kilo vlees naar skivakantie

Als je een hele vakantie op de ski’s staat, moet je goed eten. Het is slim om al wat eten mee te nemen vanuit Nederland, maar je kan het ook te bont maken. Zo nam een Nederlander 160 kilogram vlees mee voor zichzelf en zijn vrienden, zo schrijft het persbureau DPA.

De Zwitsers douane vond dit iets te veel van het goede. Volgens de procedures van de grenswachten van Zwitserland mag je maar een kilo vlees mee de grens overnemen. De 58-jarige man gaf bij de grens dan ook aan dat hij niets bij zich had om aan te geven.

De grenswachten geloofden er echter weinig van. Verspreid over tientallen koelboxen trof de douane onder andere tal van spareribs, steaks en worsten aan. Hierdoor moest hij een boete betalen van duizenden Zwitserse franken. Een Zwisterse frank is ongeveer negentig eurocent.

Extreem duur

Dat de 28-jarige man de etenswaren de grens over wilde smokkelen is overigens niet gek. Levensmiddelen zoals vlees zijn namelijk extreem duur in Zwitserland. Je betaalt daar namelijk zo’n 53 procent meer dan het gemiddelde in de Europese Unie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland smokkelt 160 kilo vlees naar skivakantie
Sluiten