Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 1 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Mysterieuze dief jat hangende handvatten uit metro

Een curieuze zaak houdt de gemoederen in Tokyo flink bezig. Iemand is namelijk fanatiek de hangende handvatten uit de metro’s van de stad aan het stelen. De politie is op onderzoek uit gegaan, maar heeft nog geen idee wat er aan de hand is, meldt de BBC.

Er zijn sinds november al zo’n 400 van de handvatten als vermist opgegeven. Bijzonder is dat ze moeilijk te verwijderen zijn, maar vooral ook waardeloos zijn. Het doet vermoeden dat het om vandalisme uit verveling gaat, maar ook dat is bijzonder. Dingen slopen om het slopen komt in Japan namelijk bijna nooit voor.

Verwondingen

„Ik heb geen idee waar de dief ze voor wil gebruiken”, zegt een woordvoerder. „Maar het levert bezoekers best veel gedoe op, dus ik hoop dat hij of zij er snel mee stopt.” Vooral op de Den-en-Toshi-lijn hebben mensen last. Daar zijn al 182 van de handvatten gestolen.

Zonder de handvatten staan de mensen niet stabiel in de metro’s, vooral tijdens de spits levert dat een boel problemen op. Passagiers lopen risico op verwondingen tijdens het optrekken, afremmen of bochten maken. Om die reden zijn er vrij strenge eisen waar de handvatten aan moeten voldoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mysterieuze dief jat hangende handvatten uit metro
Sluiten