Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 29 feb 2016 / 13:00 uur

Mummie gevonden op jarenlang ronddrijvende boot

Voor de kust van de Filipijnen is een ronddrijvende boot ontdekt, met daarin het lichaam van de 59-jarige Duitse avonturier Manfred Fritz Bajorat. Waarschijnlijk dreef het al jarenlang rond op zee met het lichaam van de man, die inmiddels vanzelf in een mummy is veranderd.

Alleen de wereld over

Manfred scheidde in 2008 van zijn vrouw, die tot voorheen altijd samen met hem de wereld over reisde. De Duitser besloot daarna om in zijn eentje de avonturen voort te zetten. In 2009 werd hij als vermist opgegeven nadat er geen teken van leven meer van hem was vernomen. Nu, zes jaar later, troffen twee vissermannen zijn boot aan, met een gebroken mast en een groot deel van de cabine onder water. Binnenin deden ze een gruwelijke ontdekking; het gemummificeerde lichaam van Manfred zat aan een tafeltje.

Waarschijnlijk is zijn lijk in goede staat gebleven door de zeewind, droge lucht en warme temperaturen. Manfred is geïdentificeerd aan de hand van papierwerk in de hut, die hij zelf had ondertekend.

Shock

Een vriend van Manfred, die zelf ook veel reisde, is in shock. ,,Hij was een erg ervaren zeiler”, vertelt hij aan Das Bild. ,,Ik denk niet dat hij zomaar in de storm is gaan zeilen.”

Het lichaam van de mummie is nu meegenomen naar Bhutan City, waar binnenkort een autopsie plaats zal vinden. De politie heeft een groots onderzoek gestart om achter de precieze doodsoorzaak te komen van Manfred, meldt Mirror.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mummie gevonden op jarenlang ronddrijvende boot
Sluiten