Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 24 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Meisje overlijdt bijna door 9 dagen tampon te dragen

De 20-jarige Emily Pankhurst vond na negen dagen haar tampon compleet zwart terug, ze belandde op de intensive care. De criminologie studente heeft drie dagen op de afdeling gelegen, omdat ze zichzelf had vergiftigd door de tampon zo lang in te houden.

https://twitter.com/i/status/702557272350728192

Emily, die in Maidstone (Engeland) woont, vertelt Metro UK: ,,Toen ik me uiteindelijk realiseerde dat er nog een tampon in me zat, trok ik hem eruit en hij was pikzwart. Hij zat duidelijk vol met bacteriën. Ik had zonder het touwtje niet eens meer geweten wat het was. Het was verschrikkelijk, ik heb het meteen door de wc gespoeld, ik voelde me misselijk.”

Brabbelen

,,Maar slechts een half uurtje later begon ik raar te brabbelen en werd mijn huid gevlekt. Ik begon me licht in mijn hoofd te voelen en werd naar het ziekenhuis gebracht door een Ambulance. Tijdens de rit zeiden ze dat ik alle symptomen had van een bloedvergiftiging dus zetten ze de blauwe lichten aan. Ik werd een spoedgeval."

Antibiotica

In het Maidstone ziekenhuis werd het meisje direct naar de intensive care gebracht, drie dagen lang werden er twaalf verschillende soorten antibiotica in haar gestopt. ,,Ik had nog nooit zoveel pijn gehad, dus kreeg ook nog morfine. De dokters zeiden dat als hij er nog langer in had gezeten, ik dood was."

Hoe tampons precies bijdragen aan het toxische shock syndroom is nog onbekend. Bij deze ziekte worden bacteriën aangemaakt, als die in het bloed terecht komen kan dat tot de dood lijden. Als een tampon te lang in de vagina blijft zitten is dit inderdaad een goede broedplaats voor bacteriën.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.