Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 23 feb 2016 / 15:00 uur

Meisje durft niet als Batman verkleed, vader is held

De 3-jarige Phoebe Arnold wilde als Batman naar de ‘superhero day’ op haar school. Maar ze durfde haar outfit niet aan, omdat ze dacht dat haar klasgenootjes haar uit zouden lachen om haar kostuum. Haar vader besloot zijn dochtertje te steunen: hij hees zich in een Supermanpak en bracht haar naar school.

Phoebe zit op school in de Engelse plaats St Helens. Ze is een groot fan van Batman, maar was bang dat ze zou worden uitgelachen om haar ‘jongensachtige’ kostuum. Om zijn dochter toch in haar favoriete outfit de klas in te krijgen, besloot vader Danny (29) zelf ook een superheldenkostuum aan te trekken. Op Facebook plaatste hij een foto van hoe hij met zijn dochtertje het schoolplein op komt lopen met de tekst: „Walking to school like a boss. ” De foto is een hit op internet.

https://www.facebook.com/10153923285154161

Zijn wie je wil zijn

Danny, die verloofd is met Phoebe’s moeder Claire Phipps, schrijft op Facebook: „Phoebe is gek op Batman, maar bleef maar zeggen dat haar outfit voor jongens was en dat ze hem niet meer aan wilde. Ik vertelde haar dat Superman en Batman beste vrienden zijn en dacht dat ik haar blij zou maken als ik me ook zou verkleden, dat vond ze geweldig.”

„Je moet zijn wie je wil zijn, ik wil niet dat mijn dochter denkt dat ze geen Batman kan zijn alleen omdat ze een meisje is. Het was de moeite waard, alleen al om haar gezicht te zien: ze straalde de hele weg naar school en iedereen keek naar ons”, gaat hij verder.

‘Batgirl’

De vader van twee, die tevens personal trainer is, had het Supermankostuum nog in de kast liggen van Halloween. Hij gaf Phoebe’s outfit nog een laatste twist door haar masker roze te verven en een zwarte tutu met glitters voor haar te kopen – zodat ze meer op een ‘Batgirl’ leek.

https://www.facebook.com/10153923258209161

Eenmaal aangekomen op school waren andere ouders en leraren zo onder de indruk van het paar, dat ze Danny vroegen of hij nog even kon blijven en bij wat klassen langs kon gaan. Ook de kinderen vonden de grote Superman en zijn kleine Batgirl namelijk geweldig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje durft niet als Batman verkleed, vader is held
Sluiten