Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 22 feb 2016 / 08:35 uur

Man steelt liefdadigheidsgeld recht voor camera

Sommige dieven hebben echt overal maling aan, Lee White is één van hen. De 35-jarige man is vastgelegd op video, terwijl hij probeert een pot met donaties te stelen in een bar. De donaties waren bestemd voor het kankerfonds.

Om het allemaal nog een stuk klunziger te maken, laat de man bij het stelen de pot met geld ook nog bijna vallen. Om de chaos een beetje te maskeren, neemt hij nog maar een slok van zijn drankje.

White is gestraft voor zijn daad en moet twaalf weken achter de tralies doorbrengen. Dit was niet de eerste pot met geld die de man stal. Hij deed dit al eerder in drie andere restaurants in Portsmouth (Engeland) in de laatste twee maanden.

Social media

De man heeft zichzelf aangegeven bij de politie, nadat het filmpje op social media werd gedeeld. Meneer Prince, de man die het fonds heeft opgericht waarvoor de liefdadigheidspot was, zegt dat zo’n daad het laagste is wat je kunt doen. ,,Het is zo laag om te stelen van een ziek kind” zegt de man tegen Metro UK.

Chris Vaux, de eigenaar van de bar waar het geld werd gestolen, vind het incident verschrikkelijk: ,,Eerst was ik heel, heel erg verdrietig en boos. Het komt nu zo dichtbij, je hoort over dit soort dingen, maar je realiseert het je pas als het je zelf overkomt."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man steelt liefdadigheidsgeld recht voor camera
Sluiten