Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 15 feb 2016 / 12:48 uur

Man huurt Airbnb van buren, weigert weg te gaan

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte Airbnb-huurder, kijk dan uit dat het niet de buurman is waar je op het moment mee in de clinch ligt. Michelle Huang en Thomas Payne uit San Fransisco kwamen erachter dat dit namelijk een beetje awkward is.

Sandeep Andre Hingorani huurde in 2012 onder de schuilnaam ‘Jim Tako’ hun Airbnbruimte. Hij bleef tien maanden lang in het huis, totdat de oorspronkelijke bewoners de elektriciteit afsloten om hem weg te jagen.

Rechtszaak

Michelle en Thomas hebben inmiddels een rechtszaak tegen de man aangespannen, die naar verluidt in het huis verbleef met zijn moeder en vriend. Sandeep zou de extra woning nodig hebben omdat hij die van hemzelf al gebruikte voor werkdoeleinden, meldt Metro UK.

De rechtbank heeft inmiddels kenbaar gemaakt dat volgens de lokale wet een doorlopende maand-tot-maandhuurperiode mogelijk is na 30 dagen. Maar het koppel geeft als tegenweer aan dat ze voor ‘verscheidene stressmomenten’ hebben gezorgd. En dat was waarschijnlijk wat Sandeep wilde. ,,De verweerder heeft aangegeven dat hij het doel had om de eisers van hun eigen terrein te weerhouden, om ‘maximale pijn’ toe te brengen”, valt er in de aanklacht te lezen.

Sandeep zelf beweert in een reactie dat het koppel hem heeft geïntimideerd en een ‘onveilige leefomgeving’ creëerde. De ‘pestkoppen’ zouden niet geschikt zijn om zaken mee te doen.

Het is nog afwachten hoe de rechtszaak afloopt, maar duidelijk is dat deze bonje tussen de buren voorlopig nog even aanhoudt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man huurt Airbnb van buren, weigert weg te gaan
Sluiten