Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 16 feb 2016 / 08:27 uur

Lief! Tijger speelt voetbal om jong te blijven

De carrière van een profvoetballer duurt nooit langer dan twintig jaar, maar toch kan je de sport gebruiken om jong te blijven. Dat doet ook deze tijger uit de Oregon Zoo. Mikhail is inmiddels zeventien jaar oud en blijft fit door af en toe tegen een bal te trappen.

,,Onze grootste zorg is dat hij niet goed beweegt. We willen zijn ledematen soepel houden”, zegt Celess Zinda, een van de medewerksters van de dierentuin. De beste manier om dat te doen is hem te laten spelen en een bal te geven. ,,Hij gaat er dan tegen trappen, net zoals een voetballer.”

Volgens Zinda heeft het voetballen het gewenste effect op ‘Mik’. ,,Onze dierenarts is vaak verbaasd, omdat hij veel jonger oogt en zich gedraagt dan hij in feite is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lief! Tijger speelt voetbal om jong te blijven
Sluiten