Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 4 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Koreaanse vrouw met laag loon zorgt voor 200 honden

Een hart voor honden heeft deze Zuid-Koreaanse vrouw. Al ruim 26 jaar neemt Jung Myoung Sook de zorg op zich van honden die ze op straat vindt, of redt van de slacht. Aangezien hondenvlees een favoriete lekkernij is in het land, zorgt ze inmiddels voor 200 honden.

De 61-jarige vrouw maakt schoon voor de kost. Dat Jung 200 honden een liefdevol bestaan verzekert is dan ook wonder. Eigenlijk gaat het minimumloon van zo’n 1400 euro bijna allemaal naar de viervoeters.

Ondanks dat Jung het geld bijna helemaal aan het verzorgen van haar honden besteedt, is het niet veel. Via donaties en een restaurant dat restjes eten aan de Koreaanse geeft, komen de beestjes niets tekort. „Mijn baby’s lijden geen honger”, vertelt Jung aan persbureau AP.

https://www.youtube.com/watch?v=vFeJHtqP7AU

Verhuizen

Vanwege het grote aantal huisdieren is niet iedereen fan van de vrouw. Sinds Jung voor zoveel honden begon te zorgen, is ze al zeven keer verhuisd door klachten uit de buurt. Gelukkig vindt niet iedereen de honden een plaag en krijgt Jung ook genoeg complimenten over haar zorgen. ‘Koningin van de dierenrechten’ wordt ze ook wel eens genoemd.

Jung is gelukkig en richt zich graag op het voeden van haar ‘baby’s. Dat verbaast sommige mensen. Gelukkig laten de autoriteiten de vrouw haar gang gaan, want die weten eigenlijk ook niet precies wat ze ermee aan moeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koreaanse vrouw met laag loon zorgt voor 200 honden
Sluiten