Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 8 feb 2016 / 11:25 uur

Kinderdagverblijf in problemen door foto’s kids

Je kind achterlaten op een kinderdagverblijf is voor veel ouders een moeilijke stap. Zullen de kinderen het wel leuk vinden? Maken ze vriendjes of gaan ze nu de hele dag zitten huilen? Cindy Fox heeft haar eigen kinderdagverblijf en bedacht hier iets op.

Pedofielen

Zij stuurde de bange ouders een foto van hun gelukkige kinderen, die vrolijk aan het spelen waren. Maar juist door dit goedbedoelde gebaar dreigt Cindy nu haar kinderdagverblijf te verliezen. De foto’s zouden namelijk aas kunnen zijn voor pedofielen.

Cindy stuurde de foto’s echter direct vanaf haar telefoon naar die van de ouders. Toch vindt Ofsted (een organisatie die inspecties houdt bij bedrijven zoals de kinderopvang, maar ook basisscholen) dat dit hartstikke gevaarlijk is.

Inadequaat

Dit bedrijf is een autoriteit voor ouders die zoeken naar een kinderopvang en heeft die van Cindy nu ‘inadequaat’ genoemd op de site. Ouders geloven daardoor direct niet meer dat ze goed is voor de kinderen en ze vreest ervoor dat haar bedrijfje failliet gaat.

Toestemming

Volgens de vrouw hadden de ouders toestemming gegeven voor de foto’s en vonden ze het juist een geruststelling. Zei vertelt aan The Sun: ,,Het had genoeg geweest voor Ofsted om me te vertellen dat ik moest stoppen met het maken van foto’s, in plaats van onze hele reputatie te ruïneren.”

Een moeder vertelde The Mail over dit verhaal: ,,Mijn beide dochters hadden verlatingsangst, dus je krijgt zo’n pijn in je hart, zal het goed gaan met haar? Het was dus geweldig dat ik, toen ik thuis kwam, een foto zag van mijn lachende dochter die gesetteld en blij was.”

Online doet zich nu een petitie de ronde om de waardering van Ofsted terug te draaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderdagverblijf in problemen door foto’s kids
Sluiten