Remco Visser
Remco Visser Good vibes 15 feb 2016 / 21:40 uur

Kannibalistische zeehond ontdekt voor Schotse kust

Britse biologen hebben een lugubere ontdekking gedaan voor de kust van het Schotse eiland Isle of May. De onderzoekers wisten namelijk een kannibalistische zeehond op beeld vast te leggen, zo meldt het wetenschappelijk tijdschrift Aquatic Mammals.

Beelden

In het filmpje is een mannelijke grijze zeehond te zien, die pups verdrinkt in een diepe plas water en ze vervolgens opeet. Tijdens nadere bestudering bleek het bovendien geen incident te zijn; dezelfde zeehond doodde binnen een week vijf andere pups om ze vervolgens op te eten. Ook werden er nog zes lichamen van dode zeehondjes in de buurt van de kolonie aangetroffen.

Pas op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Het gedrag werd nog niet eerder op film vastgelegd. Het is dan ook nog onduidelijk hoe vaak mannelijke zeehonden zich kannibalistisch gedragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kannibalistische zeehond ontdekt voor Schotse kust
Sluiten