Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 10 feb 2016 / 17:24 uur

Je kunt nu slapen in een wereldberoemd schilderij

Tegenwoordig heb je enorm veel Airbnb’s (online te verhuren en te boeken privéaccommodaties) en daar zitten heel wat leuke overnachtingen tussen, maar deze kamer spant toch echt de kroon. Samen met het ‘Art Institute of Chicago’ is Airbnb met misschien wel de origineelste kameraanbieding tot nu toe gekomen: een overnachting in ‘De Slaapkamer’ van Vincent van Gogh. Het museum heeft het kunstwerk van de schilder nagemaakt en aangeboden op de site.

Het gaat om de slaapkamer in het Franse Arles waar de Nederlandse schilder meerdere versies van heeft geschilderd. Deze levensechte 3D-versie van het bekende schilderij is volgens het Art Institute een heel aparte ervaring, zo schrijft The Guardian. „Je waant je net in het schilderij en een nachtje in de nagemaakte slaapkamer van Vincent van Gogh kost je maar 9 euro.” Eén nadeel: je moet wel naar Chicago afreizen om een nacht in de kamer te mogen doorbrengen.

https://twitter.com/casinclair/status/697429214664925184

https://twitter.com/Aparna/status/697451277530189824

Iconisch schilderij

De lage prijs voor de overnachting moet ervoor zorgen dat er veel belangstelling is voor de bijzondere ervaring. En eerlijk is eerlijk, het lijkt ons bij Metro ook een unieke ervaring. De realiteit lijkt sprekend op het schilderij. De muren, meubels en de andere voorwerpen in de kamer zijn bijna exact hetzelfde als hoe Van Gogh ze geschilderd heeft. Op die manier is één van de meest iconische schilderijen van een kunstenaar die ontzettend miskend werd in zijn tijd tot leven gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je kunt nu slapen in een wereldberoemd schilderij
Sluiten