Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 22 feb 2016 / 19:13 uur

Hond blijft trouw bij baasje (9) in ziekenhuis

De negenjarige James Isaac kan niet praten en is heel gevoelig voor de aanraking van mensen. Zijn trouwe hond Mahe wijkt echter nooit van zijn zijde en hij mag altijd wel dichtbij de jongen blijven. Zelfs wanneer James in het ziekenhuis moet worden opgenomen.

De liefdevolle labrador werd opgeleid tot hulphond door het Assistance Dogs New Zealand Trust. Vandaar dat de viervoeter feilloos aanvoelt wat zijn kleine baasje nodig heeft. Wanneer James bijvoorbeeld angstig wordt, is het de taak van de hond om de jongen te kalmeren en zich veilig te laten voelen.

Bezorgd

Onlangs werd James in het ziekenhuis opgenomen voor een MRI-scan, zo schrijft The Express. Hoewel het ziekenhuis in Wellington eigenlijk geen dieren toelaat, wilden ze voort James en Mahe graag een uitzondering maken. Terwijl het jongetje langzaamaan onder narcose werd gebracht, keek de hulphond lijdzaam toe en bleef hij stilletjes op het bed van zijn baasje zitten. „Hij keek steeds naar James, heel bezorgd”, zo vertelt de moeder van het jongetje.

https://www.facebook.com/827798214032626

https://www.facebook.com/827798317365949

Begrip en hulp

Een fotograaf van het kinderziekenhuis legde het hartverwarmende tafereel vast. De foto’s werden vervolgens door de moeder van James op Facebook gedeeld, waar ze veel positieve reacties kregen. Met het verspreiden van de foto’s hoopt de familie van James meer begrip en hulp te krijgen voor de organisatie waar Mahe zijn training heeft gehad.

https://www.facebook.com/827798387365942

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond blijft trouw bij baasje (9) in ziekenhuis
Sluiten