IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 24 feb 2016 / 14:34 uur

Hoera! Van dit bier word je niet dik

Droom je van een sixpack maar weiger je het bier in het fust te laten zitten? Begrijpen we, bier is om te drinken. Maar de combinatie ‘bier’ en ‘sixpack’ is in sportfanatieke zin niet de meest logische. Gelukkig is er een einde gekomen aan dat tijdperk, er is namelijk bier op de markt waar je niet dik van wordt. En ook nog eens het ideale after-sportdrankje is.

Het nieuwe biertje bevat 21,8 gram proteïne, het stofje dat je nodig hebt om je spieren na het sporten weer op te bouwen. Dat is ongeveer net zoveel als in een sirloinsteak zit. De alcoholische versnapering bevat slechts 92,4 calorieën, maar smaakt volgens de brouwers net zo lekker als zijn calorierijke broertje.

Kacheltje lam

Echt kacheltje lam zul je er niet van worden, per biertje krijg je slechts 3,6 procent alcohol binnen. In een gemiddeld biertje zit 5 procent. Mocht je toch verantwoord dronken willen worden, dan kun je het gezonde biertje calorietechnisch het best combineren met een wodka of jenever, puur of gemixt met caloriearm bruiswater.

De goudgele vriend is vooralsnog alleen in Engeland te krijgen, waar het een grote hit is onder de fitboys-, en girls die het sporten graag combineren met hun sociale leven. Ook de foodies kunnen hun hart ophalen: het biertje is nota bene ook nog eens glutenvrij.

Smaaktest

„Onze intensieve smaaktesten hebben aangetoond dat dit biertje vrijwel hetzelfde smaakt als regulier bier”, vertelt Darren Beale van ontwikkelaar Muscle Food aan The Mirror. „Hij heeft alleen 85 procent minder koolhydraten en 33 procent minder calorieën.” Je kunt dus gerust een sixpackje wegtikken als je er eentje wil kweken. Wie echt gezond wil zondigen, kan ook de eiwitrijke pizza van het bedrijf bestellen.

Overigens is het niet per definitie bier waar je een flink buikje van krijgt. Wanneer je meer calorieën consumeert dan je verbrandt, zul je alsnog het buikje krijgen. Suiker en grote porties eten hebben er dus net zo goed invloed op. Toch lijken alcoholische versnaperingen specifiek in je buikvet te nestelen. Maar dat zou vanaf nu nog wel eens verleden tijd kunnen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoera! Van dit bier word je niet dik
Sluiten