Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 11 feb 2016 / 20:30 uur

Heeft dit dorpje binnenkort de eerste bierfontein?

Het dorpje Zalec in Slovenië is misschien de eerste in Europa dat een wel heel bijzondere attractie aanbiedt: namelijk een openbare bierfontein.

Toeristische trekpleister

In plannen wordt kenbaar gemaakt dat ze er een van zo’n 350.000 euro willen plaatsen ten midden van een lokaal parkje. Met de investering hoopt het dorpje toeristen vanuit de hele wereld aan te trekken, meldt DailyMail.

Bezoekers kunnen kleine samples brouwen dat gemaakt is van lokale hop, voor de prijs van 6 euro per stuk. De regio waar het dorpje Zalec in ligt wordt ook wel de ‘vallei van het groene goud’ genoemd vanwege de grote hoeveelheid hop die er groeit.

Ophef

Toch is er ook veel kritiek op de plannen van een bierfontein. Een aantal gemeenteleden en inwoners vinden namelijk dat het geld beter op een andere manier kan worden besteed. Burgemeester Janko Kos is desondanks positief. ,,Het is waar dat de fontein niet goedkoop is. Maar het is een ontwikkelingsproject, een toeristisch product.”

Op dit moment is het overgrote deel van de raad nog voor de plannen van de bierfontein.

https://www.youtube.com/watch?v=OdNLOPj1uI4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heeft dit dorpje binnenkort de eerste bierfontein?
Sluiten