Remco Visser
Remco Visser Good vibes 10 feb 2016 / 13:10 uur

Geheime wapenopslag gevonden in Oostenrijkse kelder

Het lijkt erop dat James Bond een tijdje in Oostenrijk heeft gewoond, zo meldt Faqt. Bij het bouwen van een huis in een buitenwijk van Wenen werd namelijk een verborgen wapenopslag van de Britse geheime dienst aangetroffen.

De ondergrondse ruimte werd in 2014 ontdekt op de plek waar een familie hun huis wilde bouwen. De bouw werd stilgelegd en historici en archeologen gingen op onderzoek. Deze week werden de resultaten openbaar gemaakt: in het verborgen arsenaal lagen meer dan 230 kilo aan wapens, explosieven en munitie van Britse makelij, aldus het Bundesministerium für Landesverteidigung und Sport.

Het wapendepot stamt waarschijnlijk uit de periode net na de Tweede Wereldoorlog. In oostelijk Oostenrijk zijn in de loop der jaren twintig verschillende wapendepots gevonden, vooral in landelijk gebied. Mogelijk werden ze daar opgezet om in geval van een aanval van de Sovjet Unie verzetswerk te vergemakkelijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geheime wapenopslag gevonden in Oostenrijkse kelder
Sluiten