Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 15 feb 2016 / 09:24 uur

Gehandicapte jongen wordt op date gevraagd, breekt

De 16-jarige gehandicapte Ben Davis durfde nooit te dromen van een date voor het schoolbal. Hij was dan ook stomverbaasd, en vooral heel emotioneel, toen hij gevraagd werd door de drie jaar oudere Vee Nguyen.

Vee, een laatstejaars studente uit Lansing in de Amerikaanse staat Michigan, is al jaren goed bevriend met Ben. Ze hoefde daarom niet lang na te denken over een date voor het gala op school. Dat Ben haar date zou zijn was zeker, maar ze moest dat natuurlijk nog wel op een originele manier vragen.

Vliegende varkens

Tijdens een ‘pep rally’ op hun school laat Vee haar vriend naar het midden van de sportzaal begeleiden in zijn rolstoel. Vervolgens komen drie studenten de vloer op lopen met een versierde door waar op staat: ‘Ik vraag je uit voor het bal als varkens kunnen vliegen.’ Vervolgens wordt de doos geopend en komen daar varkensballonnen uit springen. Ben schiet vol als hij ziet dat er achter hem nog meer gebeurd. Een rij studenten staat op een rij met shirts aan waarop ‘PROM?” staat.

,,Ik ontmoette Ben twee jaar geleden en we zijn goede vrienden geworden’’, zegt Vee tegen de Detroit Free Press. ,,Ik lunch met hem en doe steeds vaker leuke dingen met hem, ook buiten school.’’

Eer

Ben heeft een zeldzame ziekte waardoor hij amper kan lopen en praten. ,,Hij kan niet zo goed spreken, maar hij is zo lief en heeft en prachtig hart. Het is een eer om hem te vragen voor het bal.’’

De ‘promposal’ was er een met veel poespas, maar dat mocht ook wel, vond Vee. ,,Mensen als Ben krijgen weinig, of alleen slechte aandacht. Ik wilde hem in het middelpunt van de belangstelling zetten, want niemand verdient het om verkeerd behandeld te worden.’’

Reageer op artikel:
Gehandicapte jongen wordt op date gevraagd, breekt
Sluiten