Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 15 feb 2016 / 07:50 uur

Gast komt weg met wietteelt: waardeloze kwaliteit

Voor een beetje wiet telen krijg je in Groot-Brittannië over het algemeen een celstraf. Een 20-jarige man uit Stockton mocht van de rechter echter gewoon naar huis. Vooral uit medelijden, want de kwaliteit van zijn wiet was dramatisch te noemen, zo weet Gazette Live.

Waardeloze kwaliteit

De veertig cannabisplanten die bij Joshua Hughes werden ontdekt, waren volgens de rechter en de officier van justitie zo waardeloos van kwaliteit dat ze het niet waard waren ooit geoogst te worden.

Hughes kocht voor 200 pond aan spullen en was dagelijks bezig met de groei van zijn plantjes. De zaak kwam aan het licht toen zijn huisbaas de politie inschakelde toen hij een waterlek ontdekte in de flat. Daar trof de politie veertig plantjes aan en spullen voor het besproeien, ventileren en verlichten van de plantjes.

Wietteelt

De verdachte verklaarde dat de plantjes niet voor commercieel gebruik waren, maar enkel en alleen om zelf geld te besparen. De man zou de gewoonte heb 20 jointjes per dag op te steken. Hij kocht alle benodigdheden en probeerde via YouTube-video’s erachter te komen hoe hij de wiet moest kweken. Dat ging hem dus belabberd af.

Uiteindelijk werd de wietteelt van de man omschreven als ‘een onbeholpen poging om te kweken voor eigen gebruik’: „Dit was van begin tot eind een waardeloze wietteelt”, aldus de rechter tegenover Hughes: „Je had misschien hoge verwachtingen en grootse ideeën, maar iedereen die wiet kweekt, riskeert een gevangenisstraf. Ik schors de zaak vanwege je vroege schuldbekentenis, gebrek aan eerdere veroordelingen en je incompetentie.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gast komt weg met wietteelt: waardeloze kwaliteit
Sluiten