Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 25 feb 2016 / 08:05 uur

Gast haalde al ruim 3.000 speeltjes uit grijpmachine

Een Chinees van ergens in de 30 is de grootste nachtmerrie van eigenaren van grijpmachines. In een half jaar tijd verwierf hij de status van ‘koning van de grijpmachine’ door ruim 3.000 speeltjes uit verschillende automaten te vissen. Grijpmachine-eigenaren zouden hem zelfs smeken te stoppen met spelen, zo meldt People’s Daily Online.

Stoppen

Chen Zhitong, werkzaam in de IT, komt uit de bruisende stad Xiamen, in de Chinese provincie Fujian. Hoewel hem is gevraagd te stoppen met het gebruiken van de automaten, is Zhitong van plan gewoon door te gaan: „Ze kopen altijd maaltijden voor me en vragen me dan niet te spelen. Ze kunnen natuurlijk geen geld blijven verliezen”, legt hij lachend uit.

De dertiger ontdekte zijn talent bij toeval: „Vorig jaar juli speelde ik voor het eerst. Ik zag een machine buiten een winkelcentrum en besloot een poging te wagen”, vertelt hij. Vanaf dat moment besloot Chen vaker zijn geluk te beproeven; in zijn vrije tijd kroop hij steeds vaker achter de knoppen van een grijpmachine.

Een maand later begon hij het gevoel te krijgen dat hij wel eens heel vaardig kon zijn in het grijpen van speeltjes: „Elke keer als ik speelde, verzamelde zich een groep toeschouwers om me heen”, herinnert hij zich. Volgens Chen gebeurde het zelfs een keer dat hij alle speeltjes uit een grijpmachine wist te halen: „Ik heb er eens meer dan 100 in een avond mee naar huis genomen.”

Geheim

Echt heel veel heeft Chen overigens niet aan het binnenhalen van de speeltjes: „Ik vind die speeltjes maar niks, maar het proces om ze te winnen wel. Ik word daar heel blij van”, legt hij uit. Maar wat is het geheim? ,,Omdat de ‘swing’ van elke klauw anders is, moet je vooraf berekenen wat de hoek en de richting van de klauw is voor je een greep doet. Het is echt vakwerk.”

Reageer op artikel:
Gast haalde al ruim 3.000 speeltjes uit grijpmachine
Sluiten