Remco Visser
Remco Visser Good vibes 15 feb 2016 / 20:45 uur

Garagehouder verliest fortuin door verkeerde komma

Een autodealer in het Belgische Aarlen zit momenteel in zak en as. Door een verkeerde komma werd er namelijk veel te veel geld overgeboekt aan een leverancier, die het bedrag vanwege een faillissement niet meer kan terugbetalen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De administratie van het autobedrijf wordt verzorgd door Valérie Lambin. Zoals elke maand deed zij ook in januari netjes de betalingen aan leveranciers. Maar daar ging het fout. Lambin zette bij één betaling de komma op de verkeerde plek en betaalde daardoor 43.146 euro in plaats van 431,46 euro.

Tot overmaat van ramp is het betreffende bedrijf kortgeleden failliet gegaan, wat het terugkrijgen van het teveel betaalde geld behoorlijk lastig maakt. “De curator heeft ons duidelijk gemaakt dat hij nu andere prioriteiten heeft”, zegt Lambin aan de tv-zender RTL.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Garagehouder verliest fortuin door verkeerde komma
Sluiten