Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 1 feb 2016 / 18:40 uur

Foutje: man betaalt 17 jaar belasting voor buurman

De rekeningen van de belasting waren schrikbarend hoog. Daarom begon de Fransman Jacque Theffry op aanraden van zijn buurman een petitie om hier iets aan te doen. Hij ontdekte iets opmerkelijks: de Fransoos betaalde al zeventien jaar lang de belastingen van zijn buurman.

Jacques startte op aanraden van zijn buurman een petitie tegen de hoge woonbelasting van hun appartementencomplex. Hij verzamelde handtekeningen en pleegde een telefoontje naar de lokale belastingdienst. „Ik kreeg te horen dat ik belasting betaalde voor de verkeerde woning”, vertelt de man aan Le Parisien.

‘Foutje’

Het ging om een foutje bij de belastingdienst. Sinds 1998 betaalt Jacques de belasting op het onroerend goed van zijn buurman, die in een veel groter appartement woont dan hij. Ook betaalt de man sinds 2002 gemeentebelasting voor zijn buurman. Het gaat om een bedrag van 5.600 euro per jaar.

De lokale belastingdienst, die niet wilde reageren op het incident, stemde ermee in om het geld dat Jacques de afgelopen zes jaar te veel betaalde, terug te storten. Ook de petitie was niet voor niks: de man verzamelde zoveel handtekeningen dat alle bewoners van het appartementencomplex jaarlijks 700 euro minder aan belastingen gaan betalen. Het is niet bekend of de buurman de belastingdienst door deze fout nog geld verschuldigd is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foutje: man betaalt 17 jaar belasting voor buurman
Sluiten