Puck Roest
Puck Roest Good vibes 19 feb 2016 / 21:36 uur

Fietser maakt knappe kunstwerkjes met GPS-app

Hij heeft er al ruim 22.300 kilometer op zitten maar is nog lang niet klaar. De 50-jarige Stephen Lund maakt kunstwerkjes door te fietsen. Met behulp van GPS maakt de Canadees knappe tekeningen op de landkaart.

Het vergt een hoop tijd en energie maar het resultaat mag er wezen. Iedere keer voordat hij op de fiets stapt, maakt Lund een nauwkeurige planning zodat zijn tekeningen er het best uit komen te zien. Zijn werk varieert van leuke boodschappen voor vrienden tot ingewikkelde tekeningen van dieren. Hij heeft inmiddels ook een aantal filmfiguren toegevoegd aan zijn collectie.

Eentje per week

Lund begon in januari 2015 met zijn fietsproject en heeft inmiddels al 85 kunstwerkjes gemaakt met zijn fiets, waarvan 23 boodschappen. Maar hij is nog lang niet klaar. Tegen The Daily Mail vertelt de Canadees dat hij komend jaar graag één keer per week tekening wilt maken. Hij hoopt zijn kunstwerkjes vervolgens kunnen bundelen in een boek.

De 50-jarige marketing consultant krijgt een hoop positieve reacties. "Het duurt even voordat mensen het snappen maar als ik hen dan de tekeningen laat zien, reageren ze erg enthousiast", aldus de kunstenaar. Op de fiets vergeet Lund alles en focust hij zich enkel op de route. "Door te fietsen voel ik me vrij, zowel mentaal als fysiek", vertelt hij. De creatieve fietser zal dan ook tekeningen blijven maken. Wij zijn in ieder geval onder de indruk.

Bekijk hier meer werk van Lund.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fietser maakt knappe kunstwerkjes met GPS-app
Sluiten