IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 1 feb 2016 / 15:40 uur

Fastfoodketen adviseert te detoxen met kipnuggets

Het klinkt als een natte droom voor iedereen die net wat kilo’s teveel heeft maar geen zin heeft om lekker eten te laten staan. Afvallen met kipnuggets. De Amerikaanse keten Chick-Fil-A adviseert het hun klanten. Maar er zit wél een keerzijde aan. Je mag alleen de gegrilde versie van het product eten.

‘Goede ideeën voor een gezonder leven’, staat er op de verpakking als je een portie nuggets haalt. Daaronder staan een paar tips. Eén ervan luidt: „Trap het nieuwe jaar af met gezonde gewoontes in je dagelijkse routine. Eet elke drie tot vier uur kleinere maaltijden (bijvoorbeeld 8 gegrilde nuggets).”

Cholesterol

Kortom, je moet dus een portie van de gegrilde kippetjes eten. Dat is inderdaad gezonder dan het gefrituurde gevogelte. In plaats van 270 calorieën en 13 gram vet, krijg je nu per portie maar 140 calorieën en 3 gram vet binnen.

Een lekkere gewoonte, maar ook vrij prijzig. Als je iedere drie tot vier uur de nuggets eet, ben je per dag zo’n 23 dollar kwijt, berekende Elite Daily. Het wordt namelijk wel aangeraden enigszins gevarieerd te eten en ernaast te sporten. Om nog maar te zwijgen van je snel stijgende cholesterol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fastfoodketen adviseert te detoxen met kipnuggets
Sluiten