Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 25 feb 2016 / 15:58 uur

Dieven brengen geleidehond terug met excuusbriefje

De zwarte labrador Qiaoqiao begeleidde haar blinde baasje Tian Fengbo al vijf jaar. Toen zijn hond maandag in China gestolen werd, was Tian dan ook totaal verloren. ,,Door haar kan ik zien.”

De masseur liet briefjes ophangen en schakelde vrienden en familie in om zijn viervoeter terug te vinden, maar de zoektocht leverde helaas niets op.

Tot dinsdag: de 7-jarige blindengeleidehond werd teruggebracht naar haar baasje Tian, mét een opvallend briefje om haar nek. „Het spijt ons”, stond erop. „We geven de hond terug en verontschuldigen ons. We hebben vreselijk onder druk gestaan deze dagen.”

Ongedeerd

Volgens South China Morning Post heeft een beveiligingscamera het voorval gefilmd. Het beestje werd van straat geplukt en in een busje meegenomen. Gelukkig verscheen ze 35 uur later weer bij de massagekliniek van Tian, inclusief het excuusbriefje. Qiaoqiao was uitgedroogd, maar verder ongedeerd.

Tian barstte in tranen uit toen hij ontdekte dat zijn trouwe vriend weer aan zijn zijde was. „Het is aardig van ze dat ze de hond hebben terug gestuurd”, aldus de blinde man. ,„k geef meer om het welzijn van dieren, blindengeleidehonden in het bijzonder, dan om het opsporen van de daders.”

Hondenvlees

De politie onderzoekt momenteel de camerabeelden om de dieven op te sporen. Dognapping is een veel voorkomend misdrijf in het land. De honden worden of doorverkocht aan een tussenpersoon of afgeslacht voor vleesverkoop, zo vertellen agenten aan People’s Daily.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dieven brengen geleidehond terug met excuusbriefje
Sluiten