Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 8 feb 2016 / 13:20 uur

Deze vrouw is ontzettend bang voor cake

Rachael Lee is 27 jaar en heeft een verlammende angst voor, jawel, cake. Sponscake om precies te zijn. Als ze zo’n cake ziet, raakt ze in paniek en wordt ze ontzettend nerveus. Vaak barst ze spontaan in huilen uit.

De jonge vrouw woont in West Yorkshire (Engeland) en is een winkelmedewerkster, ook gaat ze binnenkort trouwen: wij weten wat de gasten in ieder geval niet voorgeschoteld krijgen. Volgens Rachael heeft ze een taart-gerelateerd trauma opgelopen in haar jeugd.

Trauma

Ze werd namelijk ziek na het eten van een stuk sponscake toen ze nog maar negen maanden oud was. Nu raakt ze altijd in pure paniek als ze ook maar een stuk van zo’n cake ziet, soms valt ze zelfs flauw.

,,Als er iemand langs me loopt met een stuk cake en ze komen dichtbij ga ik huilen en trillen” vertelt ze aan Metro UK. ,,Ik verlam totaal als ik geen manier zie om weg te komen. Ik ben een keer over stoelen gesprongen om weg te kunnen.”

Vermijden

Ook kan ze geen koffie kopen in zaakjes waar ze ook cake achter de toonbank hebben staan, dan wordt ze misselijk. Ze vermijdt ook winkels die ze niet kent, voor het geval ze per ongeluk een cake ziet staan. ,,Mensen denken dat je niet vaak een cake ziet, maar alleen al iemand op tv zien eten is als een horrorfilm voor mij."

De winkelmedewerkster wil er alles aan doen om van haar bijzonder fobie af te komen, maar tot nu toe heeft niemand haar kunnen helpen. Ze wordt niet begrepen en weet niet waar ze moet beginnen. Haar huisarts weet zich ook geen raad .

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze vrouw is ontzettend bang voor cake
Sluiten