Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 26 feb 2016 / 18:38 uur

Deze pasgeboren baby is eigenlijk 12 jaar oud

Bizar, maar waar. In China is een gezond jongetje ter wereld gekomen, dat 12 jaar lang als embryo bevroren is geweest. Het is daarmee de ‘oudste’ embryo die succesvol is ingebracht en heeft geresulteerd in een gezond kindje.

Hoop

Het jongetje is woensdag in China geboren, in het Tangdu ziekenhuis in Shaanxi, meldt China Daily. Alhoewel het lijkt alsof de geboorte voortkomt uit een sinister experiment, moet het voor vrouwen in heel China hoop geven die problemen hebben met hun vruchtbaarheid.

Afwijkingen

De 40-jarige moeder probeerde in 2003 zwanger te worden, maar doordat ze last had van het polycysteus-ovariumsyndroom – een aantal afwijkingen waardoor er cysten ontstaan in de eierstokken, die een eisprong kunnen voorkomen – lukte het niet. Ze liet vervolgens 12 van haar eitjes verzamelen door de doktoren, waarvan twee na een IVF-behandeling weer werden ingebracht. Het was raak, ze raakte zwanger van haar eerste jongen.

De andere tien eitjes – allen bevrucht- lieten de doktoren bevriezen, om te onderzoeken of de vrouw later nog een tweede kind kon krijgen. Vanwege de strenge regels in China was het in de periode van 2003 nog verboden om een tweede kind te krijgen, dus was dit de enige oplossing.

Doordat de wetten zijn versoepeld, mocht de vrouw negen maanden geleden weer proberen om een kind te krijgen. En het lukte; drie van de tien eitjes leefden nog na het ontdooien, waaronder de ene die resulteerde in het pasgeboren kindje. De vrouw is 12 jaar na dato moeder van twee gezonde jongens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze pasgeboren baby is eigenlijk 12 jaar oud
Sluiten