Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 27 feb 2016 / 10:43 uur

Canadese mariniers schrijven geschiedenis met kus

Een bijzondere gebeurtenis in Canada, die door Canadezen wordt omschreven als ‘de kus die de geschiedenisboeken in zal gaan.’ Het gaat om een zoen die een terugkerende marinier aan zijn vriend geeft.

Primeur

Het is een primeur voor de Canadese marine, meldt nieuwszender CBC News over de ‘welkom terug-zoen’. Francis Legare was 255 dagen op zee voor zijn werk bij de marine. Bij thuiskomst geeft hij zijn vriend Corey Vautour een dikke pakkerd, die wordt beloond door juichend publiek.

Legare mocht als eerste man het land op, iets wat bij de Canadese marine een bijzondere eer is. Normaal gesproken bepaalt het lot wie als eerste de loopplank af mag.

,,We zijn een afspiegeling van de maatschappij’’, zei de commandant van de Canadese vloot in de Stille Oceaan. ,,Als wij ons niet aanpassen, kunnen we nieuwe matrozen straks wel vergeten.’’

Homoseksualiteit wordt in Canada geaccepteerd, in 2005 werd daar zelfs als eerste niet Europese land het homohuwelijk ingevoerd. Bij de marine was het vooralsnog echter niet oké om uit te komen voor je homoseksualiteit. Met onderstaand filmpje is daar ongetwijfeld verandering in gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Canadese mariniers schrijven geschiedenis met kus
Sluiten