Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 27 feb 2016 / 11:53 uur

Brit betaalt belastingschuld in dubbeltjes

Toegegeven, niemand wordt er heel blij van als die blauwe envelop weer op de mat valt. De Britse Russell Skellet lag al maanden in de clinch over een aanslag, totdat hij niet anders kon dan gewoon betalen. Dus dat deed hij… met muntgeld.

Skellet was Broxtowe Borough, de plaats waar hij woont, zo’n 2300 euro aan gemeentebelasting schuldig. De Brit was echter niet van plan te betalen, omdat de huizen waarom het gaat helemaal niet bewoonbaar zijn. De panden hebben geen licht of elektriciteit en zijn door Skellet aangekocht om te slopen voor een nieuwe woning.

Dubbeltjes

De gemeente was het hier echter niet mee eens en dus moest de man het volle bedrag betalen. Skellet besloot het de ambtenaren zo moeilijk mogelijk te maken: hij betaalde alles in dubbeltjes. ,,Mijn bank dacht dat ik een grapje maakte”, vertelt de 40-jarige Brit aan de Eastwood Advertiser. ,,Ze moesten het bij me thuis afleveren, zo zwaar was het.”

Zakken

Uiteindelijk werden de enorme zakken met muntjes met een busje naar het gemeentehuis gebracht, waar ze ongetwijfeld met grote verbazing in ontvangst zijn genomen. En de ambtenaren zijn gewaarschuwd: ,,Zo lang ik belasting moet betalen, zal ik het in dubbeltjes doen!” aldus Skellet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brit betaalt belastingschuld in dubbeltjes
Sluiten