Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 16 feb 2016 / 14:40 uur

Brief aan ouders: geen wiet roken op basisschool

Als ouder dien je altijd het goede voorbeeld te geven aan je kind. De directeur van een Britse basisschool merkte echter dat dit totaal niet het geval was en besloot alle ouders een brief te sturen. Wat hij ze vroeg? Of ze geen wiet willen roken als ze hun kind op school afzetten.

Goede voorbeeld

Lees je dat goed? Jawel, al meerdere keren was het docenten opgevallen dat ouders lekker aan de cannabis zaten toen ze hun kind afzetten op de basisschool St John’s Primary, in Radcliffe. Plaatsvervangend hoofddocent Deborah Binns besloot daarom een brief naar alle ouders te sturen waarin ze hen vraagt ‘een goed voorbeeld’ te zijn voor hun kinderen.

Hoeveel ouders er precies met een joint in de hand zijn gezien is niet bekend, maar de komende weken zal de politie de omgeving in de gaten houden: ,,Ons plaatsvervangend hoofd kreeg donderdagmorgen klachten van een paar bezorgde ouders en daarom is de brief verstuurd. Ze zagen dat er werd gerookt terwijl ze hun kinderen ‘s ochtends naar school brachten. Hoeveel ouders cannabis hebben we gebruikt, weten we echter niet”, stelt schoolhoofd Jason Harvey.

School

Harvey benadrukt dat de meeste ouders geen afwijkend gedrag vertonen: ,,We willen alleen iedereen eraan herinneren dat dit een school is. Ik kan geen regels maken voor de acties van mensen buiten de muren van de school, maar dit is een plek waar kinderen leren. Er zijn dingen die hier kunnen, maar er zijn ook dingen die niet kunnen.”

De brief werd door ouders gedeeld op de Facebookpagina van ‘Spotted Radcliffe’.

Foto: Facebook / Spotted:Radcliffe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brief aan ouders: geen wiet roken op basisschool
Sluiten