Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 11 feb 2016 / 09:28 uur

Bizar: De hond die zijn gezicht verloor

Hond Kalu zat in een uitzichtloze situatie. Maden hadden zijn hoofdwond geïnfecteerd en de pijn was ondraaglijk. Uit wanhoop had het beestje zich verschanst in een gat in de grond. Vrijwilligers van Animal Aid Unlimited (AAU) kwamen net op tijd en trokken het dier boven de grond. Het bleek dat de insecten bijna zijn hele gezicht hadden opgegeten.

Ondanks de kritieke toestand van de hond,nam AAU hem mee naar hun opvangcentrum in Udaipur (India). Daar deed de organisatie alles wat in haar macht lag om Kalu te redden. Toen de madeninfectie weg was, konden de wonden schoongemaakt worden. Na drie dagen begon het beestje te eten en ontdekte medewerkers dat zijn linkeroog niet helemaal beschadigd was.

Weer een gezicht

In totaal waren er drie maanden nodig om het dier op te lappen. Kalu heeft nu weer een gezicht en kan ongedwongen rondrennen en spelen.

Bekijk hieronder het filmpje over Kalu’s herstel. Let op: de video bevat schokkende beelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bizar: De hond die zijn gezicht verloor
Sluiten