Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 25 feb 2016 / 09:50 uur

Bewakers overleven overval door zich dood te houden

Twee Braziliaanse bewakers kwamen in een lastige situatie terecht. De twee hadden hun gepantserde wagen buiten laten staan bij een supermarkt, maar waren een zak met cashgeld vergeten daarin te verbergen.

Toen sloeg plotseling een gewapende bende van vier man sterk toe. De bewakers dachten snel na en deden alsof ze al geraakt waren door de kogels van de tegenpartij. Ze lieten zich op de grond vallen en deden alsof ze dood waren.

Eén van de bewakers die naast het gele voertuig stond, werd echt gedood door de gemaskerde mannen. De andere twee bleven zo stil mogelijk liggen, terwijl één van de bendeleden de trap opklom en het tasje vol geld greep.

Chauffeur

Toen de overvallers weer in hun vluchtauto wilden springen, bleek hun 18-jarige chauffeur dood achter het stuur te zitten. Ze besloten daarna zo snel mogelijk weg te rennen. Pas toen ze ver uit zicht waren, stonden de bewakers weer op.

Daarna vonden ze hun 52-jarige collega dood op de grond, Eder James Correa de Silveria. Een getrouwde man met twee kinderen. Een woordvoerder van de organisatie waar de bewakers werken, vertelde aan Mirror: „We voelen ons boos over het groeiende aantal aanvallen op onze werknemers, zij zetten elke dag hun leven op het spel.”

Reageer op artikel:
Bewakers overleven overval door zich dood te houden
Sluiten