Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 12 feb 2016 / 08:00 uur

Belgische maakt de mooiste geboortefoto ter wereld

De bevalling is een van de mooiste momenten in iemands leven. Dat je zo’n moment vast wilt leggen is logisch, maar het is nog best een uitdaging om de geboorte zo mooi vast te leggen als het echt is. De Belgische geboortefotograaf Marijke Thoen kreeg het voor elkaar en dat werd beloond: de International Association of Professional Birth Photo­graphers riep haar kiekje uit tot mooiste geboortefoto ter wereld.

De foto van Thoen is dan ook geen normale foto. Ze maakte het plaatje tijdens een onderwaterbevalling, net op het moment toen het kindje uit de buik was. Thoen was zelf ook verrast hoe geslaagd de foto is, vertelt ze aan het Nieuwsblad. "Het licht viel perfect, het hoofdje van de baby was naar mij gericht en er waren niet te veel handen en armen voor mijn camera", vertelt ze. De fotografe krijgt een bescheiden geldprijs van 350 euro voor haar foto, maar vooral heel veel aandacht uit binnen- en buitenland. Niet verwonderlijk, want deze foto laat maar weer eens zien hoe bijzonder een bevalling eigenlijk is!

https://www.facebook.com/birthphotogs/posts/1118047191561745:0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische maakt de mooiste geboortefoto ter wereld
Sluiten