Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 5 feb 2016 / 14:02 uur

Babystokstaartjes voor het eerst naar buiten

Sydney’s Taronga Zoo heeft er op 7 januari twee heel bijzondere inwoners bijgekregen. Twee stokstaartjes zagen toen het levenslicht. Nu zijn deze beesten altijd al leuk om naar te kijken, maar als ze ook nog eens voor het eerst de wijde wereld gaan verkennen, is het helemaal schattig.

Het is voor het eerst in zeven jaar dat er nieuwe stokstaartjes zijn geboren in de dierentuin. De pasgeboren beestjes en hun ontwikkeling zijn dan ook groot nieuws in Australië.

Gepostet von Taronga Zoo Sydney am Mittwoch, 3. Februar 2016

Ontdekken

Anderhalve maand na de geboorte mochten de kleine stokstaartjes voorzichtig voor het eerst naar buiten. „Ze waren in eerste instantie een beetje terughoudend en angstig. Maar met een beetje aanmoediging van pa en ma begonnen ze langzaamaan de omgeving te ontdekken”, vertelt één van de medewerkers van de dierentuin aan Mashable.

Gepostet von Taronga Zoo Sydney am Mittwoch, 3. Februar 2016

Geslacht

Welk geslacht de beestjes hebben, is nog niet bekend. Pas in een later stadium kan over de dieren gezegd worden of het mannetjes of vrouwtjes zijn. Zodra dat bekend is, krijgen de stokstaartjes een naam. De komende tijd zullen de beestjes steeds vaker naar buiten gaan, totdat ze volledig gewend zijn.

Gepostet von Taronga Zoo Sydney am Mittwoch, 3. Februar 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Babystokstaartjes voor het eerst naar buiten
Sluiten