Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 25 feb 2016 / 09:35 uur

Asiel nodigt kinderen uit om honden voor te lezen

Voorlezen helpt niet alleen bij het opvoeden van kinderen, ook bij het sociaal maken van honden. Om die reden nodigt een hondenasiel in Missouri kinderen uit om de dieren voor te lezen.

Kinderen tussen de 6 en 15 jaar, leren eerst hoe ze de lichaamstaal van de beestjes moeten interpreteren, zodat ze kunnen zien wanneer een hond gestrest of juist verlegen is. Tussen het kind en de hond zit een glazen wand. Zo kunnen de dieren zonder fysiek contact wennen aan mensen.

„Kinderen krijgen door het programma een band met dieren. Ook dragen ze bij aan het versnellen van het adoptieproces. Een verlegen hond zal namelijk tijdens het voorlezen naar voren toekomen en interesse tonen. Het kind beloont hem dan met een snoepje. Als de dieren zichtbaarder zijn, worden ze ook sneller geadopteerd”, legt directeur Jo Klepacki uit aan The Dodo.

Ze is het ‘Shelter Buddies Reading Program’ een paar maanden geleden gestart als een eenmalig project. Omdat er zoveel kinderen op af kwamen, werd het een maandelijkse activiteit.

Aandachtig luisteren

In het filmpje dat de organisatie maakte, is te zien hoe de kinderen geanimeerd verhalen vertellen aan de honden. De dieren zelf lijken ook wel geïnteresseerd en luisteren aandachtig. Dat is juist ook de bedoeling. Energieke honden vinden het vaak lastig om zichzelf te kalmeren, het voorlezen zou ook een rustgevend effect hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Asiel nodigt kinderen uit om honden voor te lezen
Sluiten