Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 8 feb 2016 / 15:30 uur

Actie voor doodgeschoten transgender met asperger

Een paar maanden geleden werd Kayden Clarke wereldnieuws. Hij plaatste namelijk een video online waarin te zien was hoe hij te maken had met aanvallen door Asperger en hoe zijn hond hem vervolgens gerust wist te stellen. Een paar dagen geleden werd Kayden echter doodgeschoten door de politie. Via internet is nu een actie gestart om geld in te zamelen voor de begrafenis van de man.

Messen

Kayden, die geboren werd als Danielle, werd doodgeschoten in zijn appartement in Mesa, Arizona, zo schrijft CBS News. De politie was naar het huis van de man gekomen omdat ze telefoontjes hadden ontvangen over een suïcidaal persoon. Toen de politie bij het huis arriveerde, bleek dat Kayden een van haar aanvallen had, en dat ze zichzelf wilde doden. Toen de politie het huis binnen trad, bedreigde de autistische man de politie met messen, waarop een van de aanwezige agenten zichzelf genoodzaakt zag zijn wapen te trekken.

Geen gevaar

De 24-jarige was volgens zijn moeder, die hem nog steeds haar dochter noemt, geen gevaar voor de buitenwereld. „Ik had de avond voor haar dood nog met haar gesproken. Het ging goed met haar. Voordat de politie arriveerde was er niks aan de hand, mijn dochter was niet gevaarlijk. Toch kwamen ze haar huis binnen, en schoten ze iemand dood waarvan ze weten dat ze te maken heeft met een stoornis. Ze wisten het!”

https://www.facebook.com/1675185949385735

Asperger

In de zomer van 2015 ging een filmpje waarin Kayden te zien was, viraal op internet. In de video was te zien hoe de man één van zijn aanvallen krijgt en zijn hond Samsom hem precies op zijn gemak weet te stellen. „Dit is hoe Asperger eruit ziet. Als ik een aanval krijg, doe ik vaak mezelf iets aan. Doe ik mezelf pijn”, zo vertelde de man aan Huffington Post, nadat het filmpje veel bekeken werd via internet.

Inzameling

Via internet is nu een speciale inzamelingsactie gestart. De oprichters van de pagina willen hiermee zoveel mogelijk geld inzamelen om de familie van Kayden te helpen bij de begrafenis. „Kayden was gepassioneerd en liefdevol. Vele dingen vielen de laatste tijd op zijn plaats voor Kayden. Nu is hij er niet meer. Laten we alsjeblieft zijn familie helpen. We zijn enorm dankbaar voor alles wat er binnenkomt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Actie voor doodgeschoten transgender met asperger
Sluiten