Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 4 feb 2016 / 09:25 uur

9-jarig meisje springt dapper van balkon bij brand

In het Amerikaanse New Jersey heeft het 9-jarige meisje Sofya Doroshenko zichzelf bij een brand met een ontzettend dappere actie in veiligheid gebracht. Het meisje sprong van een balkon. Politieagenten vingen haar op.

Het meisje was alleen thuis toen er brand uitbrak in het gebouw. Haar moeder was een paar minuten eerder naar haar werk vertrokken, haar vader zou over een paar minuten weer thuiskomen. Het kind stond er dus alleen voor.

Sofya probeerde eerst via de voordeur te vluchten, maar dat was geen optie. Overal waren vlammen en rook. Ze draaide zich om en zag nog maar één uitweg; het balkon. „Ik zag rook en vuur door de deur komen’’, vertelt ze aan ABC7.

Beneden stonden drie politieagenten op het meisje wachten. De woning zit op verdieping twee, dus het was nog een flinke sprong naar beneden. Maar het meisje was ontzettend dapper. „Ik wist niet wat te doen en ik heb gewoon naar hen geluisterd.’’ Ze sprong. „Ik ben gesprongen omdat ik geen keuze had.’’

Vertrouwen

De agenten deden wat ze het meisje beloofd hadden en vingen haar op. ,,Ze is het dapperste kind dat ik ooit heb ontmoet. Ze had zoveel vertrouwen in ons en toen ze sprong, vingen we haar op”, aldus agent Dino van de lokale politie.

Door haar dappere daad en het goede werk van de politie is het meisje er met enkele schrammen vanaf gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9-jarig meisje springt dapper van balkon bij brand
Sluiten