Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 22 feb 2016 / 16:14 uur

4-jarige toch vrijgesproken van moord

De 4-jarige Ahmed Mansour die eerder door een Egyptische militaire rechtbank tot levenslang werd veroordeeld voor moord, hoeft toch niet de gevangenis in. De politie moest hem niet hebben, maar zijn 50-jarige oom. Dat heeft de woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken, Abu-Bakr Abdel-Karim, op Egyptische televisie gezegd.

Zondag vertelde de vader van Ahmed zijn verhaal in een televisieshow, waardoor de woordvoerder graag wilde reageren om te vertellen dat het allemaal een stomme fout was. De peuter werd tegelijk met 116 andere misdadigers veroordeeld voor het bedreigen van de veiligheidsdiensten, plegen van moorden en poging tot moord.

Advocaat

Hij zou dit dan gedaan moeten hebben toen hij slechts één jaar oud was. Uiteraard nam de familie direct na de eerste uitspraak een advocaat in de arm, Eid Sayed. Hij zei meteen dat er een fout zat in het onderzoek. De politie had een tip binnengekregen met de naam Ahmed Mansour en in welke straat hij zou wonen, maar heeft nooit naar het geboortebewijs gekeken. Zo wisten ze dus helemaal niet hoe oud hij was.

De advocaat maakt zich momenteel hard om de naam van de jongen van de lijst met veroordeelden af te krijgen. De woordvoerder van het ministerie zegt dit te zullen doen en dan wordt het jochie niet meer lastiggevallen. De vader van Ahmed was duidelijk ontroerd door het hele gedoe rondom zijn zoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4-jarige toch vrijgesproken van moord
Sluiten