Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 19 jan 2016 / 18:36 uur

Zijn ‘robocops’ de politieagenten van de toekomst?

In sciencefictionfilms wordt vaak voorspeld dat robots ooit de wereld zullen overnemen en de mensheid gaan vernietigen. Toch lijkt het nu allemaal anders te lopen, want een Amerikaans technologiebedrijf heeft een robot uitgevonden die juist helpt om ons leven veilig te houden.

De ‘robocop‘ ziet er misschien niet uit als een politieagent, maar kan wel wat van zijn werkzaamheden uitoefenen. Met zijn geraffineerde monitor kan hij zich verplaatsen door openbare ruimtes en intussen op zoek gaan naar verdachte personen en situaties.

Geavanceerd

Eigenlijk werken de robots hetzelfde als mobiele beveiligingscamera’s, behalve dat ze een scherper beeld kunnen genereren en voorzien zijn van infraroodcamera’s. Ook kunnen ze alles wat ze zien uploaden, waardoor niets over het hoofd wordt gezien.

Hun bijzonderste eigenschap is misschien wel hun communicatiesysteem. De robots kunnen dankzij een ingebouwde microfoon namelijk ‘praten’ met voorbijgangers, en ook ‘luisteren’. Wanneer bijvoorbeeld plotseling glas breekt, vangen ze het geluid op en zenden een alarm uit.

Hulpjes

Politieagenten hoeven niet bang te zijn dat ze hun baan verliezen: alhoewel er al wat bedrijven zijn die robocops gebruiken, zijn ze alleen bruikbaar als assistenten. Boeven vangen of boetes uitdelen, kunnen ze niet.

Knightscope, het bedrijf dat ze heeft ontworpen, verhuurt de robotten voor een schamele 5,70 euro per uur. Koopje, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zijn ‘robocops’ de politieagenten van de toekomst?
Sluiten