Remco Visser
Remco Visser Good vibes 24 jan 2016 / 07:58 uur

Zielig! Snelste dier ter wereld overleden

Het jachtluipaard geldt al sinds jaar en dag als het snelste landdier ter wereld. Maar van alle cheetah’s was er slechts één de allersnelste: jachtluipaard Sarah uit de dierentuin van Cincinnati. Was, inderdaad, want het bloedsnelle beest overleed vrijdag op 15-jarige leeftijd.

Sarah brak het snelheidsrecord overigens twee keer. In 2009 zette het rappe roofdier voor het eerst een recordtijd in de boeken, toen ze in slechts 6,13 de 100 meter rende. In 2012 verbrak ze dat record met een tijd van 5,95 seconde.

Volgens de dierenartsen van het park leidde Sarah aan steeds meer ouderdomskwalen en heeft men haar uiteindelijk laten inslapen ,,vanwege een sterke achteruitgang in haar kwaliteit van leven".

Hond

Niet alleen de verzorgers van de Cincinnati Zoo zijn bedroefd door het verlies. Ook herdershond Lexi is ontroostbaar. De viervoeter groeide namelijk op met het luipaard-vrouwtje, iets wat vaker gebeurd in dierentuinen om de wilde roofdieren wat rustiger te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zielig! Snelste dier ter wereld overleden
Sluiten