Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 29 jan 2016 / 17:20 uur

Worstelkampioen laat man met Down wedstrijd winnen

Al honderd wedstrijden kon Devin Schuko op zijn naam schrijven en geen enkele keer was hij verslagen. Totdat hij oog in oog kwam te staan met Andy Howland, een jongen met het Syndroom van Down, tegen wie hij het op moest nemen.

Winst

De Amerikaanse scholier uit Massachusetts heeft eigenlijk weinig wedstrijden in zijn worstelcarrière verloren. Daar werd door Andy dus een eind aan gemaakt. De jongen met Down wist zijn tegenstander in zeer korte tijd naar de vloer te werken en hiermee de winst mee te pakken.

Trots

Hoewel Devin weinig aandacht besteedde aan zijn verlies, bleef zijn actie toch niet onopgemerkt, zo schrijft CNN. Een van de aanwezige ouders besloot de wedstrijd namelijk vast te leggen op film en de video op Facebook te plaatsen. „Ik ben zo trots om dit meegemaakt te hebben. Dit is een hele speciale jongen.” In een interview zegt Devin helemaal niet met opzet verloren te hebben van zijn tegenstander. „Hij is een sterke jongen. Hij pakte me gewoon in een hoofdgreep en had me op de grond.”

This is a video of what a team captain and leader looks like. Devin Schuko, a senior with a 27-0 record this year, a young man who earned his 100th career win a few days ago to join the century club at NHS, took the time to make a dream come true for young wrestler with special needs from Dighton Rehoboth's team. So proud to have witnessed this. Truly a special young man.. Thank you Schuko!

Gepostet von Anthony Pucino am Sonntag, 24. Januar 2016

Het filmpje van de wedstrijd tussen de twee jongens ging in korte tijd viraal op internet. Meer dan 400,000 hebben het filmpje al bekeken.

Reageer op artikel:
Worstelkampioen laat man met Down wedstrijd winnen
Sluiten