Metro
Metro Good vibes 6 jan 2016 / 16:33 uur

Wie heeft over de thermometer geplast in Groningen?

Op de temperatuurkaart van Nederland zijn grote verschillen te zien. Waar het kwik in het noorden van Groningen de – 4 aantikt, blijft de temperatuur in Zeeland tot flink boven de nul. Toch liet de weerkaart van Buienradar woensdagmiddag een andere opvallende afwijking zien.

Opvallend warm

Terwijl in het noorden van het land alle temperaturen rond het vriespunt liggen, laat het Groningse Westerkwartier een wel heel zomerse temperatuur van 19 graden zien. Een Twitteraar heeft er wel een verklaring voor. Zou iemand over de sensoren hebben geplast?

https://twitter.com/i/status/684697982856466432

Het noordoosten heeft maar wát last van die kou. In Friesland, Groningen en Drenthe geldt code rood door ijzel en Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers. Mensen wordt afgeraden de weg op te gaan. In Assen viel woensdagmiddag een dode vanwege de gladheid. De man gleed waarschijnlijk uit op de stoep en kwam verkeerd neer.

Reageer op artikel:
Wie heeft over de thermometer geplast in Groningen?
Sluiten