Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 20 jan 2016 / 10:06 uur

Wereld reageert ontroerd op Iraakse ‘Messi’

Zo’n beetje de hele voetbalwereld is op zoek naar het een jochie dat op de foto staat met een ‘shirt’ van Lionel Messi. Het tenue van het mannetje is gemaakt van een plastic zak, met blauw-witte strepen, de kleuren van het Argentijnse voetbalelftal. Op het shirt staan de naam van de voetballer en zijn rugnummer.

De foto van het jongetje verscheen afgelopen weekend op een Turkse fanblog en verspreidde zich razendsnel over de rest van de wereld, meldt Metro UK. Het jochie komt waarschijnlijk uit Dohuk, een regio in het noorden van Irak. Veel mensen willen het jongetje, waarvan het lijkt alsof hij in armoede leeft, een echt Messishirt geven.

https://twitter.com/i/status/689130182704103425

De populaire fansite Messie10stats, met zo’n 700.000 volgers op Twitter, beweert contact te hebben gezocht met de zaakwaarnemers van Messi. Die zeggen dat de aanvoerder van FC Barcelona zelf iets zou willen regelen voor zijn jonge fan.

https://twitter.com/i/status/689233739012952064

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wereld reageert ontroerd op Iraakse ‘Messi’
Sluiten