Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 11 jan 2016

Weight Watchers wikkelt klacht voorbeeldig af

In de consumentenrubriek Van Klacht Naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven en / of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.

Case

Julia Vinken (Scheveningen) sluit op 20 september 2015 een jaarabonnement af, inclusief Fitbit, bij Weight Watchers.

Julia: “De Fitbit stelt me in staat mijn dagelijkse beweging samen met mijn voeding bij te houden in een online dagboek. Bij ontvangst bleek de Fitbit helaas niet te werken. Ik heb 6 oktober contact met de fabrikant opgenomen. Op 8 oktober heb ik Weight Watchers telefonisch verzocht me een nieuwe Fitbit te sturen. Maar dat gebeurde niet. Mijn reminders van 13 en 25 november en 2 december sorteerden evenmin effect. De maandelijkse afschrijvingen (€ 15,95) van Weight Watchers liepen wél gewoon door. Help me alsjeblieft!

Reactie Weight Watchers

Weight Watchers reageert snel én constructief. “Veel dank dat je ons op deze situatie wijst. We streven klantvriendelijkheid na. In het geval van mevrouw Vinken is dit duidelijk niet gelukt. Excuses daarvoor. We gaan dat meteen rechtzetten door het abonnement per direct stop te zetten. De al betaalde abonnementskosten storten we terug. Ook sturen we een nieuwe Fitbit op. Met het verzoek de oude te retourneren zodat we die kunnen onderzoeken.” Al de volgende dag wordt een nieuwe Fitbit bij Julia bezorgd.

Juryrapport

Een Pluim voor Weight Watchers voor deze voorbeeldige afwikkeling. Julia: “Wow, dat heb je snel geregeld. Super bedankt!”

Groene Pluim

De door Pluimen beschikbaar gestelde Groene Pluim (cadeaubon vol belevenissen van € 35) gaat naar Julia Vinken.

Spotlights op je klacht?

Mail je klacht of Pluim naar: [email protected]

TON BROEKHUISEN

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Weight Watchers wikkelt klacht voorbeeldig af
Sluiten